Natuur Geneeskunde

Goede voeding samen met voldoende beweging zijn twee hoofd ingrediënten om een gezond lichaam te krijgen en te behouden.

Verkeerde en eenzijdige voeding ondermijnen het lichaam waardoor veel klachten ontstaan, denk aan een vezwakt immuun systeem, vermoeidheids klachten, allergieën, obesitas , diabetes ,etc.

Wat is dan goede voeding??  Dit is een goede vraag die niet direct te beantwoorden is omdat ieder van ons anders op voeding reageert, en er dus naar de individuele persoon gekeken moet worden.

Vaak zijn er wel groepen voeding waar veel mensen slecht op reageren (ziek worden) denk daarbij b.v. bij aan zuivel en granen, maar onderschat ook geraffineerde suikers niet die in veel produkten verwerkt zijn.

Ik ga met u op pad om eens uw voedings patroon in een ander licht te brengen en zo samen te kijken wat er voor u veranderd / verbeterd kan worden, maar ook met aandacht voor de haalbaarheid.  Je eet tenslotte een aantal malen per dag, dus dan moet het ook te doen zijn zonder teveel moeite !

Voldoende water drinken is voor de meeste mensen al een grote stap in de goede richting. Door te weinig te drinken raakt het lichaam vervuilt wat heel veel klachten kan veroorzaken.